Wil je maandelijkse Trancedans Agenda ontvangen via mail ?  klik hier 

Je kan ook een TranceDans ritueel aanvragen in je eigen buurt of organisatie.CHAKRAREIS

De manifesterende stroom

april-mei 2020 in Antwerpen


We maken een reis door de chakra’s. We beginnen bij de bovenste chakra en reizen naar beneden tot in onze wortels. Dit proces staat voor het pad van manifestatie. De van boven naar beneden stromende energie is systematisch en kalm. Ze organiseert, ordent en stuurt en stelt ons in staat te scheppen wie we zijn.


“Elk chakra vormt een onmisbare kamer in de tempel van het Zelf. Elk ervan huisvest een aspect van het Heilige en is onontbeerlijk voor onze volledigheid. Hoe meer we de tempel opruimen en op maat inrichten, hoe meer we er de goddelijkheid toe kunnen uitnodigen er zijn intrek in te nemen” Anodea Judith.Wanneer: Woensdagen 22/4, 29/4, 6/5, 13/5, 20/5, 27/5 en 3/6 2020

Telkens van19u30u tot 22u

Waar: OostWest centrum, Van schoonbekestraat 148, Antwerpen

Prijs: €20 per les of €120 voor de reeks van 7 avonden

Meer info en inschrijving: www.owc.be of 03/ 230 13 82 en
TRANCEDANSRITUELEN


Deze workshops worden georganiseerd door het Oost West Centrum.

Inschrijvingen en meer info: info@owc.be of 03/ 230 13 82

Adres: OWC, Van Schoonbekestraat 148, Antwerpen

Begeleiding: Sara Dykmans

Breng een blinddoek en een dekentje mee.DANSEN DOORHEEN HET LEVENSWIEL

januari-februari 2020 in Antwerpen

 

Niets is statisch, alles om ons heen en ieder van ons is in beweging. Het leven beweegt zich cyclisch, na elke inademing komt een uitademing, na de nacht komt de dag, na de winter de lente enzoverder. Alles wat we doen heeft een begin, een hoogtepunt en een einde. We nemen rust en beginnen weer opnieuw.


Deze cycli vind je terug in het Medicijnwiel of Levenswiel dat we kennen uit verschillende sjamanistische tradities. Je vindt het terug bij de Kelten, Native tradities uit Noord, Zuid en Centraal Amerika, in Siberië, Azië en zelfs bij de bouw van onze kerken werd er vaak rekening gehouden met de windrichtingen.


Het Medicijnwiel of Levenswiel symboliseert de kringloop van het leven en de schepping. Het is een bron van inzicht en kracht. Een cirkel waarin alles wat is, zijn plaats en zijn relatie heeft. Het herinnert ons aan onze levensloop, onze bewustzijnslagen, ons leven en onze dood, de seizoenen en de daarmee gepaard gaande veranderingen in ons leven en lichaam.


In deze Trancedansreeks dansen we doorheen ons levenswiel. Elke avond besteden we aandacht aan een windrichting en zijn verschillende aspecten uit de zichtbare en onzichtbare wereld.


Wanneer: Donderdagen 30/1, 6/2, 13/2, 20/2 2020 van19u30u tot 22u

Waar: OostWest centrum, Van schoonbekestraat 148, Antwerpen

Prijs: 70€ voor de reeks of 20€ per losse les

Meer info en inschrijving: www.owc.be of 03/ 230 13 82

MAANCYCLUS

DATA en LOCATIE volgt later


Elke avond verbinden we ons met een fase van de maan en haar verschillende aspecten. We starten met afnemende maan (eerste les) waar we opruimen en reinigen. Bij nieuwe maan (tweede les) plaatsen we onze intentie. Op wassende maan (derde les) laden we op om zo met de kracht van de volle maan (laatste les) onze potentie volledig tot expressie te laten komen, in verbinding met alles wat is.


The moon does not fight. It attacks no one. It does not worry. It does not try to crush others. It keeps to its course, but by its very nature, it gently influences. What other body could pull an entire ocean from shore to shore? The moon is faithful to its nature and its power is never diminished.  -Ming-Dao Deng,